XI. Vármentés – Köszönjük, hogy itt voltatok!

Vitányvár - XI. Vármentő Nap

Október 9-én, vasárnap ismét vármentésre gyűltünk össze Vitány várában. Remek csapat jött össze idén is,  derűs hangulatban, jó kedvvel végeztük ma is a várbéli munkákat.

Az őszi feladat a déli vároldalon nyáron kifakadt friss hajtások sarjazása volt, az elszórt hulladékok összegyűjtése mellett. A gyülekező reggel nyolc órától kezdődött a rugógyár parkolójában, majd az indulást követően az erdőbe a lombok közül gyönyörűen beszűrődő napsugarak közt folytattuk utunkat a vár hegyéig.

Érkezés után a vár déli lejtőjén kezdtük meg a bozót eltávolítását, ami így a nap végére már kellemes, ligetes jellegű, rendezett és áttekinthető képet mutatott. A korábbi évek munkájának eredményességét jelzi, hogy a korábbi több száz liter hulladék elszállítása után mára csak alig egy zsáknyi szemetet sikerült összegyűjtenünk. Talán ez köszönhető annak is, hogy a rendezett környezetben a látogatók is másként viszonyulnak a szemeteléshez, és kevésbé fordul meg bárkinek a fejében, hogy hulladékát a helyszínen „felejtse”.

xi_varmentes-2

A csapat számára délben „bográcsos” lángos készült, mely jól esett az egész délelőtti ágvágás-cipelés és a sok  hegyre fel-lemászás utáni pihenőben, és új erőt adott az utolsó néhány óra hátralévő metszőollózásához. Mindannyiunk egyöntetű véleménye alapján fenséges lakomában volt részünk, köszönet érte Nagy Évinek!

Az idei vármentő napon részt vett a VÁR-leső, és a KépKocka is, de a Vitányvár Baráti Kör tagjai mellett több lelkes önkéntes is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Mindenkinek köszönjük, hogy itt voltatok, és hogy részt vesztek Vitányvár megóvásában és fejlesztésében.

Örülünk hogy itt voltatok, tavasszal várunk Benneteket ismét!