X. Vármentés Vitánynál

X. Vármentő Nap - Vitányvár Baráti Kör

Március 20-án, vasárnap immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre Vitányvárban a Vármentő Nap.

Gyülekező: reggel 8:00-kor, a Tatabányai Rugógyár parkolójában.

Csatlakozz Te is!

E tavaszi napon a várbéli bozótirtás folytatása, és a már megtisztított területek sarjazása mellett egy új irányba is elindulunk. Megkezdjük a várat övező sáncban az omladékkövek összegyűjtését, és így a várat körülölelő sétaút kialakítását, ami nemcsak a jó körbejárhatóságot, de az állagmegóvásokhoz szükséges kőanyagot is biztosítja.

A jubileumi alkalom során a helyszínen finom bográcsgulyás készül a résztvevők számára, valamint az önkéntes nap résztvevői emlékplakettet kapnak ajándékba.

A munkához kérjük, hogy strapabíró ruházatot,  és cipőt viselj a sziklás, meredek terep miatt, valamint hozz magaddal munkavédelmi kesztyűt és megfelelő mennyiségű ételt és italt. Emellett ha tudsz, ágvágó- vagy metszőollót, kézi fűrészt is jó ha hozol. A vár és a reggeli gyülekezési hely, a Rugógyár parkolójának megközelítéséről, menetrendről itt olvashatsz.

Ha részt vennél, kérjük hogy szándékodat jelezd a program facebook eseményénél, vagy e-mailben a vitanyvar@vitanyvar.hu címen az előzetes létszámbecslés érdekében.

Ha érdekel Vitányvár műemlék romjainak megóvása, vagy ha szívesen vennél részt egy vidám hangulatú közös csapatépítő munkában, akkor gyere el Te is, és csatlakozz!

Szeretettel várunk!