Március 31. – XVI. Vármentés

Csatlakozz Te is a XVI. Vitányvári Vármentő Naphoz március 31-én, vasárnap!
Csatlakozz Te is a XVI. Vitányvári Vármentő Naphoz március 31-én, vasárnap!

Úgy gondolod, történelmi épületeink nem kapják meg a megérdemelt figyelmet? Azt mondod, jobb sorsra érdemes örökségünk megmentéséért mielőbb cselekedni kell? Úgy érzed, hogy műemlékeink megóvása a Te felelősséged is? Itt a remek alkalom, hogy megmutasd elszántságodat, és rátermettséged. Március 31-én csatlakozz a XVI. Vitányvári Vármentő Naphoz, és segíts a műemlék romvár sorsának jobbra fordításában!
Ha nem szeretnéd veszni hagyni a múltat, ne maradj tétlen!

Gyülekező: reggel 8:00-kor, a Tatabányai Rugógyár parkolójában.

Csatlakozz Te is!

A Vitányvárban több éve tartó munka folytatásaként a bozót friss hajtásainak lesarjazásán túl folytatni szeretnénk a várárokban  a törmelék szortírozásával az építőanyagdepók kialakítását a várban zajló állagmegóvás elősegítéséhez. Hogy hatékonyan tudjunk a vár érdekében cselekedni, szükségünk van a Ti segítségetekre is, ezért reméljük, minél többen el tudtok jönni és bekapcsolódni a munkába.

Az alkalom során, a munkát megkönnyítendő minden résztvevő számára meglepetés tábortűzön sült finomság készül a helyszínen .

A munkához kérjük, hogy strapabíró ruházatot, és cipőt viselj a sziklás, meredek terep miatt, valamint hozz magaddal munkavédelmi kesztyűt és megfelelő mennyiségű ételt és italt. Emellett ha tudsz, ágvágó- vagy metszőollót, kézi fűrészt is jó ha hozol, de ha inkább a fényképezésben leled kedved, a kamerádat se feledd otthon. A vár és a reggeli gyülekezési hely, a Rugógyár parkolójának megközelítéséről, közlekedési menetrendről itt olvashatsz. A program várhatóan délután 3 óra körül fejeződik be.

Ha részt vennél, kérjük hogy szándékodat jelezd a program facebook eseményénél, vagy e-mailben a vitanyvar@vitanyvar.hu címen az előzetes létszámbecslés érdekében.

Ha érdekel Vitányvár műemlék romjainak megóvása, vagy ha szívesen vennél részt egy vidám hangulatú közös csapatépítő munkában, akkor gyere el Te is, és csatlakozz!

Szeretettel várunk!