18. Vármentés // március 8.

Csatlakozz Te is a 18. Vitányvári Vármentő Naphoz március 8-án, vasárnap!
Csatlakozz Te is a 18. Vitányvári Vármentő Naphoz március 8-án, vasárnap!

Idén is várunk Benneteket a Vitányvárnál, immár a 18. Vármentő Nap alkalmából! Csatlakozz, ha kíváncsi vagy, milyen a középkori falakat megszabadítani a mind visszatérő bozótostól, ha kirándulást kedvelő új társaságra vágysz, vagy ha szeretnél többet megtudni az évszázados erősség hajdani mindennapjairól, történetéről.

A dátum: március 8. vasárnap, a helyszín változatlan: Vitányvár.
Gyülekező: reggel 8:00-kor, a Tatabányai Rugógyár parkolójában.

Csatlakozz Te is!

A várban több éve tartó munka folytatásaként a bozót friss hajtásainak lesarjazásán túl folytatni szeretnénk a várárokba hullott törmelék szortírozásával az építőanyag depók kialakítását, és a terület megtisztítását, a mindent elborító, botlásveszélyes kődaraboktól.

A munkát megkönnyítendő minden résztvevő számára tábortűzön sült finomság készül a helyszínen.  Azonban a nap többi részére kérjük hozz magaddal megfelelő mennyiségű enni- és innivalót.

A munkához kérjük, hogy strapabíró ruházatot, és cipőt viselj a sziklás, meredek terep miatt, valamint hozz magaddal munkavédelmi kesztyűt és megfelelő mennyiségű ételt és italt. Emellett ha tudsz, ágvágó- vagy metszőollót, kézi fűrészt is jó ha hozol. Ha viszont inkább a fényképezésben leled kedved, a kamerádat se felejtsd otthon. A vár és a reggeli gyülekezési hely, a Rugógyár parkolójának megközelítéséről, közlekedési menetrendről itt olvashatsz. A program várhatóan délután 4 óra körül fejeződik be.

Ha részt vennél, kérjük hogy szándékodat jelezd a program facebook eseményénél, vagy e-mailben a vitanyvar@vitanyvar.hu címen az előzetes létszámbecslés érdekében.

Ha érdekel Vitányvár műemlék romjainak megóvása, vagy ha szívesen vennél részt egy vidám hangulatú közös csapatépítő munkában, akkor gyere el Te is, és csatlakozz!

Szeretettel várunk!